Yükseklik hesaplama olarak da geçen Erciyes Dağı kaç metre yazımıda ilk önce Erciyes’in nerede olduğunu öğreneceğiz.

Erciyes Dağı Nerede?

Türkiye’nin gözde kayak merkezlerinden biri olan Erciyes kayak merkezi Kayseri’nin bir sembolüdür. Erciyes kayak merkezi  Kayseri halkına da büyük istihdam sağlamaktadır.

Erciyes Dağı Kaç Metre Yüksekliğe Sahiptir?

Erciyes Dağı, yükseklik olarak 3.917 metredir. Erciyes dağının hemen yanında küçük erciyes diye anılan ve 3.703 metre olan bir dağa daha bulunmaktadır.

Kış turizmi için Kayseri’de ki bu dağ en gözde yerlerden biridir. Erciyes, İç Anadolu bölgesinde bulunan en yüksek dağdır. Açık havada çıplak gözle bakıldığında etrafındaki bazı şehirlerden görülebildiği gözlenmektedir.

Erciyes Dağı Kaç Kilometre yüksekliğe sahiptir?

Bu seferde Erciyes’in yüksekliğini kilometre olarak verelim. Erciyes’in yüksekliği 3,197 km eder. Yani 3 km 917 metre eder.

Erciyes’e ulaşım için teleferik sistemi kullanılabilir. Böylece zirveye ulaşmak çok kolaylaşmıştır. Bunun dışında Kayseri üzerinden çift şeritli ve bakımı sürekli yapılan bir asfalt yol vardır. Şahsi arabasıyla gelenler bu yol ile zirveye çıkabilir.

Kayak sezonu boyunca kar küreme araçları sürekli yolları açık tutmaya çalışmaktadır. Fırtına haricinde yollar genellikle ekipler tarafından temizlenmektedir.

Erciyes Dağı doğal bir sınırdır ve Develi ile Kayseri’yi birbirinden ayırmaktadır. Kayseri’ye 25 kilometre mesafede olan Erciyes kayak merkezi kesinlikle görülmesi gereken bir güzelliktedir.