Hemzemin geçitler tam olarak Tren yollarının karayoluyla kesiştiği noktalar ile otoyolların kesiştiği yollardır.

Bu tür yollarda, otomobil sürücülerinin çok dikkatli olmaları gerekiyor. Uymamız gereken önemli noktalar vardır. Hemzemin geçitlerden geçerken; geçit üzerindeki işaretlere, ışıklı uyarı lambalarına, tren yolunun sağına ve soluna bakmayı ihmal etmeyin.

Hemzemin Geçitlerde Mesafe Hayati Değerde

Hemzemin geçitlerden geçerken; geçit üzerindeki işaretlere, ışıklı uyarı lambalarına, tren yolunun sağına ve soluna bakmayı ihmal etmeyin.

Hemzemin geçide girmeden önce geçebilecek trenin sesini duyabilmek için cam biraz açarak birkaç saniye bekleyin, tekrar geçidin sağına ve soluna bakarak yolunuza devam edin.

Otomobiliniz hemzemin geçit üzerinde arızalanıp yol ortasında kaldıysa, ilk olarak yolcuları boşaltın ve geçitten 20 metre ileride durmalarını söyleyin.

Büyük bir hızla gelen trenin sizi görüp bulunduğunuz noktada durabilmesinin küçük bir ihtimal olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Trenin sesi veya kendisi ortada yoksa çok dikkatli olarak otomobili iterek karşıya geçirmeye çalışın.

İterek karşıya geçirmek mümkün olmazsa otomobili birinci vitese alın ve kontağı açıp kapayarak karşıya geçmesini sağlayın. Bu şekilde de hareket ettirmek mümkün olmazsa en yakın araca halat bağlayarak otomobili çekin.