Bu hesaplama ve birim çevirme işlemi diğer yaptığımız işlemlerden oldukça farklılık göstermekte. Alan ölçü birimi olan metrekare’nin, uzunluk ölçü birimi olan metre’ye çevriminin olup olmadığını araştıracağız.

Bu çevrimi yapmayı denemeden önce metrekare’nin ne olduğunu öğrenelim.

Metrekare Nedir?

Metrekare SI’dan türetilen alan birimidir ve m² ile gösterilir. 1 metrekarelik alan, kenarları 1 metre uzunluğundaki bir karenin alanına eşittir.

Metrekare yukarıdaki örnekteki gibidir. Resimdeki A Noktasından 1 metre uzaklığa çizdiğiniz her çizgi bu alanı ifade eder. O yüzden 1 metrekare kaç metre eder çevrimi yapılamaz.

Bunun yerine karenin çevresi hesaplanabilir. Yani 1 metrekare’lik alanın çevresi kaç metredir sorusu sorulabilir. Sorumuzu bu şekilde çevirip sorduğumuzda aşağıdaki sonuca ulaşırız.

1 Metrekare Kaç Metre Eder Çevirme

Metrekare – metre çevrimi yapılamaz. Bunun neden yapılamayacağını yukarıda açıkladım. Metrekare’yi bulmak için iki kenarı çarpmanız gerekir.

1 m2 yerine kenarları 2 metre olan karenin alanını bulmak için aşağıdaki işlemi yapmanız gerekir.

2 metre x 2 metre = 4 m2 eder.

Dikdörtgende de alan ölçümü için iki kenarın çarpımı esastır.

Metrekare – Santimetre çevrimi içinde aynı şey geçerlidir ve çevrimi yapılamaz. Sadece 1 metre 100 cm’ye eşit olduğunu bilmek işlem yapabilmek için önemlidir.

Bu çeviride kaç metrekare dir, kaç metre dir, kaç santimetre dir sorularının cevabını araştırdık.

Bu yazıda aşağıdaki kısaltmaları kullandık;

  • Metrekare’nin Kısaltması: m2.
  • Metre’nin Kısaltması: m
  • Santimetre Kısaltması: cm

Yukarıda hesaplama örnekleri yaklaşık değerlerdir ve bilimsel ve akademik çalışmalar için hazırlanmamıştır.

Kesin ve net bilgiler için bilimsel cetveller, hesap makinesi ve akademik ölçü birimi çeviri programı kullanmanız tavsiye edilir.

Bu konu hakkında sormak istediğiniz soruları aşağıdaki yorumlar aracılığıyla bize sorabilirsiniz. Buradaki bilgilerde herhangi bir eksik, hata veya yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, bunun hakkında da bize yorum yapabilirsiniz.