Güç ölçü birimleri çevirisinde 1 kilowatt kaç kalori (kCal/h) eder sorusuna yanıt arıyoruz ve hesaplamasını yapmaya çalışacağız.

Bu hesaplamanın dışında 1 Kw kaç megawatt eder sorusuna da bu yazı altında cevap vereceğiz.

Kilowatt (Kw) güç biriminden başlayarak Güç Ölçü birimlerinden Kilowatt – Kilo Kalori / Saat çevirme ve Kilowatt – Megawatt hesaplama hakkında bilgiler öğreneceğiz.

1 Kilowatt Kaç Kilo Kalori Eder Çeviri

1 kw kaç kilo kalori eder?

1 kw 859,85 kcal/h eder.

1 kcal/h kaç kilowatt eder?

1 kCal/h 0,001163 kW eder.

1 kW kaç Megawatt Eder Çeviri

1 kilowatt kaç megawatt eder?

1 kilowatt 0,001 MW eder.

1 Megawatt kaç kilowatt eder?

1 Megawatt 1000 kW eder.

Bu çeviride kaç megawattır, kaç kilowattır, kaç kilo kalori / saat sorularının cevabını ve kilowatt – kalori  çevrimini, megawatt – kW çevriminin sonuçlarını bulduk.

Bu yazıda aşağıdaki kısaltmaları kullandık;

  • KiloKalori / Saat’in kısaltması: Kcal/h
  • Kilowatt’ın kısaltması: kW
  • MegaWatt’ın kısaltması: MW

Yukarıda hesaplama örnekleri yaklaşık değerlerdir ve bilimsel ve akademik çalışmalar için hazırlanmamıştır.

Kilowatt Nedir?

Kilowatt, watt biriminin 1000 katı anlamına gelmektedir. Kısaltması kW dir. Kilowatt’ı daha iyi anlamak için bir örnek verecek olursak 3400 watt enerji tüketen bir motor 3.4 kW enerji tüketiyor anlamına gelir.

1 kilowatt

Anlık tüketilen enerjiyi bulduktan sonra motor kaç saat çalıştıysa onunla çarparak kilowatt / saat cinsinden toplam tüketilen enerjiyi buluruz. Yani anlık olarak 3.4kW enerji tüketen motor 10 saatte toplam 34 kW/saat enerji tüketir.

Kesin ve net bilgiler için bilimsel cetveller, hesap makinesi ve akademik ölçü birimi çeviri programı kullanmanız tavsiye edilir.

Bu konu hakkında sormak istediğiniz soruları aşağıdaki yorumlar aracılığıyla bize sorabilirsiniz. Buradaki bilgilerde herhangi bir eksik, hata veya yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, bunun hakkında da bize yorum yapabilirsiniz.

Güç ve Enerji Ölçü birimleri ile ilgili yazılar için Güç Birimleri etiketi altındaki konuları takip edebilirsiniz.